Azet finance

Finanční magazín a rádce

Chystáte se na dovolenou ? Nezapomeňte na cestovní pojištění - AZET finance finanční magazín
Home Pojištění Chystáte se na dovolenou ? Nezapomeňte na cestovní pojištění
cestovní pojištění

Chystáte se na dovolenou ? Nezapomeňte na cestovní pojištění

od AZETfinance

Léto se blíží a s ním přichází také čas dovolených. Pokud se na nějakou dovolenou za hranicemi ČR chystáte, nezapomeňte se připojistit. Cestovní pojištění je vhodné pro všechny cestovatele bez rozdílu věku. Za pár korun, které do něho investujete, budete mít jistotu, že Vás nepřekvapí žádná nepříjemná událost. Cestovní pojištění můžete navíc ve většině případů sjednat také on-line a s výraznou slevou.

Pojišťovny se předhánějí s výhodnými nabídkami

Na českém trhu existuje řada pojišťoven, u kterých si lze cestovní pojištění sjednat. Díky silné konkurenci se “perou” o zákazníky, tudíž se snaží “předhánět” v co nejvýhodnějších nabídkách. Každý z nás klade na pojištění jiné požadavky. Je tedy dobré porovnat si různé nabídky před samotným výběrem. Nejen, že se liší poskytovanou výší plnění, ale mnohdy i cenou za sjednání. Při rozhodování může také hrát obrovskou roli možnost nejrůznějších doplňkových připojištění, která však nemusí být nabízena každou pojišťovnou.

Srovnání cestovního pojištění na internetu

Na internetu nalezneme samozřejmě řadu užitečných nástrojů, které nám s výběrem nejvhodnějšího pojištění mohou pomoci. Zřejmě ten nejznámější je kalkulačka cestovního pojištění, často také nazýván jako srovnávač cestovního pojištění. A jak vlastně tento nástroj funguje? Je to jednoduché! Vyplníte krátký formulář, který obsahuje několik údajů, jako je např. datum příjezdu a odjezdu, věk pojištěných osob, cílová destinace a účel pobytu (pracovní cesta, dovolená, práce v zahraničí). Následně Vám systém navrhne řadu různých typů pojištění, ze kterých si můžete vybrat to nejvhodnější.

Druhy plnění, které jsou součástí cestovního pojištění

V současné době snad již každá pojišťovna poskytuje v ceně pojištění asistenční služby. Bude Vám tedy kdykoli k dispozici telefonická pomoc. Další nezbytnou součástí je pojištění léčebných výloh v zahraničí a transport zpět do ČR. Zde se však u pojišťoven může měnit různá výše tohoto plnění. Některé však nabízejí plnění neomezené, což je pro pojištěnce velice výhodné. V nabídce je samozřejmě i pojištění újmy na zdraví a majetku, taktéž v různé výši. Pokud cestujete na delší dobu, je ideální zajímat se i o připojištění zubního ošetření. V zahraničí může totiž ošetření u zubaře vyjít velmi draho a mnohé pojistky se vztahují pouze na základní a nezbytné ošetření. Samozřejmostí je pojištění pro případ trvalých následků či smrti a rovněž pojištění zavazadel. Jako kuriozitu lze zmínit fakt, že na trhu existují i pojistky, které nabízejí pojistné krytí v případě únosu letadla.

Přes srovnávač je sjednání pojistky mnohdy levnější

Pokud přemýšlíte, zda si cestovní pojištění dojít sjednat na pobočku nebo tuto záležitost vyřídíte přes internet, je vhodnější zvolit druhou variantu. Přes srovnávače cestovního pojištění je mnohdy uzavření pojistky výhodnější. Pojišťovny zde totiž poskytují různé slevové akce a bonusy. Navíc je to jednoduché! Stačí pár kliknutí a jste pojištěni. Potřebné dokumenty Vám po provedené platbě dorazí na zadanou e-mailovou adresu.


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložit komentář