Azet finance

Finanční magazín a rádce

Rychlá půjčka není mýtus. Jak ji vybrat, získat a co může proces zpomalit? - AZET finance finanční magazín
Home Půjčky Rychlá půjčka není mýtus. Jak ji vybrat, získat a co může proces zpomalit?
pujčka

Rychlá půjčka není mýtus. Jak ji vybrat, získat a co může proces zpomalit?

od AZETfinance

Mnoho zájemců o krátkodobé půjčky potřebuje peníze opravdu velmi rychle. Složitá finanční situace jim neumožňuje čekat na poskytnutí půjčky dlouhé dny, natož týdny. Proto hledají rychlou půjčku. Jak ji vybrat, získat a co může celý proces zpomalit?

Jaké jsou nezbytné podmínky opravdu funkčních rychlých půjček

Jak již jejich název napovídá, jsou poskytovány velmi rychle. Vše nemusí trvat déle, než několik desítek minut. Je ovšem potřeba, aby byly splněny určité podmínky. Mezi ně patří zejména:

  • poskytovatel půjčky má plně automatizovaný systém schvalování rychlých půjček a výsledek žádosti se dozvíte téměř obratem
  • žadatel nemusí dokládat pravidelné příjmy (jedná se o tzv. půjčky bez doložení příjmů)
  • posuzování bonity není komplikováno kontrolou registrů dlužníků (jde o tzv. půjčky bez registru)
  • žadatel o půjčku plně spolupracuje a reaguje na výzvu o potvrzení smlouvy o půjčce
  • v žádosti o půjčku byly žadatelem uvedeny pravdivé údaje

5 věcí, které můžou výplatu peněz zpomalit

  • Bankovní převod – při výběru rychlé půjčky je potřeba se podívat, u jaké banky má poskytovatel vedený bankovní účet. Platí totiž princip, že pokud se bude jednat o stejný bankovní ústav, jako má žadatel, budou mu peníze připsány okamžitě po jejich odeslání. Jestliže se banky liší, trvá bankovní převod obvykle 1 pracovní den.
  • Hotovostní výplata – zde je výběr půjček velmi omezený. Je nutné počítat s tím, že může nějakou dobu trvat, než peníze na ruku obdržíte. Takže určitě automaticky neplatí, že jsou tyto půjčky rychlejší, než peníze poslané z banky. Velmi často jsou totiž vypláceny zástupcem společnosti, který přijede k vám domů. Alternativně může dojít k výplatě např. na některé z čerpacích stanic pohonných hmot, které smluvně fungují jako výplatní místo. V obou případech ovšem nelze pokaždé očekávat, že by byly peníze vyplaceny během pár desítek minut, jako tomu je u bankovního převodu v rámci jedné banky.
  • Provozní doba poskytovatele půjčky – mnoho společností, jenž nabízejí rychlé krátkodobé půjčky, je vyplácí výhradně v provozní době. Takže sice můžete podat žádost v noci nebo o víkendu, většinou se dozvíte i výsledek schvalovacího procesu, ale samotná výplata proběhne až v pracovní době. Proto si určitě všímejte, jaká je provozní doba vámi vybraného poskytovatele půjčky. Jestliže vybíráte ze srovnatelných rychlých půjček, upřednostněte spíše tu, která má lepší rozsah pracovní doby.
  • Registrační poplatek – část nebankovních společností stále vyžaduje zaslání registračního (ověřovacího) poplatku ve výši 1 Kč. Ten slouží k ověření, že bankovní účet vlastní opravdu žadatel o rychlou půjčku. Jenže právě tento krok je dalším střípkem, který vše zbytečně protahuje. Přitom mnoho konkurenčních poskytovatelů od toho již upustilo, případně ho nikdy nevyžadovaly.
  • Další požadavky – každý zájemce by si měl ohlídat, aby v podmínkách poskytnutí půjčky nebyly další požadavky, které můžou vše zkomplikovat nebo dokonce zcela zhatit. Pro někoho může být problémem požadavek na ručitele, pro jiného půjčka se zástavou. Naštěstí u krátkodobých rychlých půjček se s tím setkáte zřídka. Ovšem pokud chcete riziko zcela eliminovat, měli byste se zaměřit výhradně na půjčky bez ručitele a bez zástavy.

Může být rychlá půjčka výhodná?

Určitě může, ačkoliv někteří zájemci o rychlou půjčku mají obavy, že by výhodná být nemusela. Je to sice logická úvaha, že na potřebě žadatele získat rychle peníze se může snažit poskytovatel dosáhnout většího zisku, ale skutečnost je jiná. Pokud se důsledně rozhlédnete na trhu s půjčkami, tak zjistíte, že existuje mnoho dostupných produktů. V tomto směru se situace za poslední roky výrazně zlepšila.

První volbou by měly být první půjčky zdarma. V současnosti je nabízí hned několik společností. Např. Zaplo, Provident, Kamali, Crediton, Via SMS a další. Zde platí, že když dluh vrátíte včas (tzn. bez prodloužení doby splatnosti), nebude vás půjčka stát vůbec nic. Jediné, co si musíte ohlídat, je speciální poplatek za poskytnutí půjčky, který může být někdy účtován.

Jestliže jste možnosti první půjčky zdarma již vyčerpaly, přesto lze získat levnou, krátkodobou a rychlou půjčku zdarma. Stačí si udělat online porovnání půjček a vybrat tu s nejvýhodnějším úrokem.

 


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložit komentář