Azet finance

Finanční magazín a rádce

Chybí vám peníze před výplatou? Víme, jak tuhle prekérní situaci řešit - AZET finance finanční magazín
Home Rady a tipy Chybí vám peníze před výplatou? Víme, jak tuhle prekérní situaci řešit
finance

Chybí vám peníze před výplatou? Víme, jak tuhle prekérní situaci řešit

od AZETfinance

Asi třetině českých domácností chybí před výplatou peníze. Důvodů, proč tomu tak je, existuje rovnou několik. Buďto si na začátku měsíce špatně spočítáme veškeré příjmy a výdaje, jsme nuceni uhradit nečekaný výdaj většího rozsahu, anebo se náš zaměstnavatel jednoduše opozdí s výplatou. Když se vám ale ve schránce hromadí upomínky od věřitelů anebo musíte bezodkladně uhradit nájem či paušál od telefonního operátora, budete přemýšlet, jak tuhle prekérní situaci vyřešit. Máme pro vás pár tipů.

Tvořte rezervy

Nejdůležitější rada, kterou byste měli mít na paměti ještě před tím, než začnete nedostatek financí řešit, je tvorba rezerv. Z každé výplaty si odložte ideálně deset procent na účet, z něhož pravidelně nevybíráte. Takový účet (či obálka, kasička anebo třeba zavařovací sklenice se samolepkou) a finance na něm, budou sloužit pro nečekané případy a výdaje, s nimiž dopředu nepočítáte. Uhradit jejich prostřednictvím můžete nákup nové pračky anebo ledničky, pokud vám ta stávající bez rozloučení vypoví službu anebo další nečekané výdaje (třeba lyžařský výcvik vašeho dítka, nečekané lékařské ošetření s přímou úhradou apod.)

Buďte prozíraví

A dopředu odhadujte, kolik peněz následující měsíc (či měsíce) utratíte. Pokud víte, že se blíží vyúčtování energií anebo vody, odkládejte si peníze bokem už několik měsíců. Může se totiž stát, že vám přijde doplatek k vyúčtování, na jehož zaplacení budete mít pouze několik málo dnů. Velmi podobná situace platí také třeba před nadcházejícími Vánoci. Nakupovat dárky s předstihem ušetří nejen váš čas, ale také energii, nervy a především peníze.

Ty nejdůležitější výdaje uhraďte jako první

Nájem, složenky, faktury, paušály anebo výdaje spojené se zdravotnictvím, pojištěním anebo třeba alimenty hraďte jako první. Nenechávejte je na pozdější dobu, kdy vám už na účtu mohou chybět finanční prostředky a vy budete nuceni brát si třeba půjčku před výplatou, která vám pomůže překlenout nepříznivou finanční situaci do chvíle, než se na vašem účtu objeví další prostředky. Stejná situace platí také pro případné splátky půjček, leasingů anebo hypoték.

Informujte se o možnostech mikropůjčky

A když už jsme zmínili možnost půjček do výplaty, doplníme také, že jde o tzv. mikropůjčky. Co si pod tímto názvem představit? Jak už jejich název napovídá, jedná se o menší finanční injekci, kterou můžete čerpat třeba před nadcházející výplatou. A jak taková služba vlastně funguje? Úplně jednoduše – takovou půjčku ihned jde obvykle vyřídit přes internet. Vyplníte formulář, odešlete a počkáte si na schválení žádosti. Jakmile je žádost schválená, peníze jsou obratem zasílány na bankovní účet žadatele.

Vybrané produkty důkladně srovnávejte

Abyste nelitovali svého rozhodnutí, vsaďte na praktické srovnání půjček, které nabízí nespočet nezávislých portálů. Jednoduše navolíte parametry, zadáte objem půjčky a případná její specifika (půjčka bez registru, dokládání příjmu, apod.) a necháte, aby srovnávač jednotlivé produkty porovnal. Poté už si vyberete pouze takovou půjčku, která bude nejvíce vyhovovat vašim představám a požadavkům. Při výběru se však nezaměřujte pouze na výši úroku, ale také na hodnotu RPSN, délku splatnosti i případné poplatky a sankce za porušení smlouvy.


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

1 komentář

rychlapujcka-is.com 15.5.2018 - 17:05

Finanční deník, který vždy obsahuje aktuální a aktuální informace. Děkuji za vaši práci.

Reply

Vložit komentář