Azet finance

Finanční magazín a rádce

Co pojištění a dovolená? - AZET finance finanční magazín
Home Pojištění Co pojištění a dovolená?
pojištění na dovolenou

Co pojištění a dovolená?

od AZETfinance

Na dovolenou se těší každý z nás po celý rok. Balíme si věci a dokupujeme vše potřebné, ale často zapomínáme na cestovní pojištění. To bývá kámen úrazu. Kde sehnat nejlevnější produkt? Mrkněte se, jak na to. Při plánování dovolené je nutné uvědomit si, kam jedeme a za jakým účelem tam jedeme. Pokud se rozhodneme pro klasickou rodinnou dovolenou, nejsme tak ohrožení jako na sportovní rekreaci. Když si nevíte rady, poradí internetové srovnávače s produkty pojišťoven.

Mějte na paměti 3 náležitosti

Pakliže vyrážíte na dovolenou vlastním vozidlem, mějte na paměti důležitost povinného ručení. V každém případě je klíčová zelená karta. Zkušenější turisté dbají na to, aby pojištění zahrnovalo i asistenční služby. Věřte, že se někde za porouchaný automobil nedoplatíte. Cestovní pojištění si zajišťujeme sami. Na škodu jsou dobré výše krytí aspoň 1 500 000 Kč, asistenční služby i pojištění zavazadel. Sportovní zájezdy si žádají větší obezřetnost, adrenalinové sporty, lyžování, cyklistika. Kapitolou sama o sobě je havarijní pojištění. Nenechejte nic náhodě, nikdy nevíte, co se po cestě přihodí. Jen tak budete prožívat zasloužený odpočinek bez starostí.

Relaxace, rodinná pohoda nebo sport?

Jak už jsme zmiňovali, sportovní dovolená se od odpočinkové velice liší. Dobrodruzi by se měli určitě lépe pojistit. V tomto ohledu se zaměřte na účel, jako jsou studium, sport, adrenalinové sporty, relaxace a podobně. Pojistná rizika jsou spjata především s lyžováním. Tento typ relaxace je opravdu stěžejní. Myslete, že pojištění se vztahuje na lyžování po značených trasách a stopách. Pakliže se ocitnete mimo sjezdovku, s čerpáním pojistného rozhodně nepočítejte. Zaměřte se také na konzumaci alkoholu, v tomto jsou pojišťovny neoblomné. Pojištění lze uzavřít i v den odjezdu, ale raději si vše obstarejte dříve, ať nemáte nervy na pochodu.


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložit komentář