Azet finance

Finanční magazín a rádce

Bankovní úvěry - jak se vyznat v názvech - AZET finance finanční magazín
Home Půjčky Bankovní úvěry – jak se vyznat v názvech
půjčky online

Bankovní úvěry – jak se vyznat v názvech

od AZETfinance

Většinou poskytují banky finanční úvěry. Z poskytnutého úvěru platí klient bance úroky. Úvěry můžeme dělit na krátkodobé a dlouhodobé.

Krátkodobé bankovní úvěry:

1) Krátkodobá bankovní půjčka
Je to nejjednodušší forma finančního úvěrů. Je krátkodobá, konkrétní, jednorázová, výjimečně opakovaná podle potřeby klienta. Tento úvěr slouží příležitostně.

2) Revolvingový úvěr
Ten se neustále opakuje. Může ho poskytnout i banka, u které nemá klient zaveden běžný účet. Na základě úvěrové smlouvy jsou poskytnuty klientovi peníze a dohodne se doba, kdy klient bance peníze vrátí. Vrací se celá částka a většinou se jedná o dobu jednoho roku. Po zaplacení banka hned druhý den poskytne úvěr automaticky znovu.

3) Kontokorentní úvěr
Jedná se o úvěr, který se opakuje, podmínkou však je, aby měl klient u dané banky veden běžný účet. Banka povolí klientovi čerpat z účtu do mínusu, sepíše se klasická úvěrová smlouva, kde se stanoví rámec, kolik může klient vyčerpat do mínusu a částka je většinou ve výši 2 měsíčního obratu na účtu. Sjednává se většinou na dobu 1 roku a klient musí ve stanovený datum částku dorovnat alespoň do 0. Pokud splní tuto podmínku, může za 24 hodin čerpat z kontokorentu znovu

4) Lombardní úvěr
Je to tzv. úvěr s ručením. Ručení je zde v podobě movité zástavy (lombardy). Můžou to být cenné papíry, zboží, směnky, faktury. Pokud podnik úvěr nesplácí, může banka lombardu prodat a výnos z prodeje použít na splacení úvěru.

5) Eskontní úvěr
Poskytuje se odkoupením směnky před termínem její splatnosti. Banka tedy nebere směnku do úschovy, ale rovnou jí odkoupí za nižší cenu.

Dlouhodobé bankovní úvěry:

Podmínkou pro poskytnutí takového úvěru je důkladná finanční a ekonomická analýza podniku. Většinou jsou to úvěry na větší částky. Nejčastějším případem jsou Hypoteční úvěry. Jsou to typické úvěry s ručením, kde ručením je zde nemovitost. Pokud klient nemovitost nevlastní, může ručit nemovitostí třetí osoby.


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

1 komentář

Silva 27.11.2017 - 19:45

Nejlepší půjčka je žádná půjčka, nebo alespoň ta již splacená 🙂 Někdy to jinak nejde, jen si vzít menší půjčku a vyřešit tak třeba naléhavou opravu auta. Na trhu je už zajímavá nabídka a hodí se šikovný srovnávač cen: edufi.cz/srovnavac-pujcek/

Reply

Vložit komentář