Azet finance

Finanční magazín a rádce

Létáte se zapůjčeným letadlem? Nezapomeňte se pojistit! - AZET finance finanční magazín
Home Pojištění Létáte se zapůjčeným letadlem? Nezapomeňte se pojistit!
pojištění

Létáte se zapůjčeným letadlem? Nezapomeňte se pojistit!

od AZETfinance

Držitelů pilotní licence přibývá, ale většina z nich nemá vlastní letadlo. Je to i váš případ a chcete minimalizovat dopad případných škod, které byste mohli na zapůjčeném stroji vlastní vinou způsobit? Opravy letounů nejsou levné, ale můžete si sjednat speciální pojistku. Najdete ji pod názvem „pojištění odpovědnosti pilotů“ a v budoucnu vám může vytrhnout trn z paty. My jsme se zaměřili na vlastnosti pojištění od ERGO pojišťovny.

Pro koho je pojištění pilotů určeno a na jaké typy letadel se vztahuje?

Pojištění odpovědnosti pilotů kryje škody, které pojištěná osoba způsobí na vypůjčeném letadle – nikoliv škody způsobené letadlem. Produkt je určen pro piloty, ale také pro instruktory a žáky. Podmínkou je registrace letadla v některé z členských zemí Mezinárodní organizace pro civilní letectví (ICAO). To zároveň nesmí být ve vlastnictví pojištěného.

Termín letadlo zahrnuje letouny, rotorová letadla (vrtulníky), kluzáky a sportovní létající zařízení v podobě ultralehkých letounů, ultralehkých vrtulníků a ultralehkých motorových vírníků.

Variabilní parametry

Limit pojistného plnění je volitelný a pohybuje se od 50 do 600 tis. Kč s jednotnou spoluúčastí ve výši 10 %. Jedna smlouva zahrnuje pojištění pro pilota i instruktora již v základní ceně. ERGO pojišťovna umožňuje sjednání bez připojištění finančních škody (varianta STANDARD) i s připojištěním (varianta PLUS). Ceny jsou přijatelné – zde si můžete prohlédnout aktuální sazby pojistného pro piloty.

Pojištění odpovědnosti pilotů má celosvětovou platnost a můžete si ho sjednat na dobu určitou (na 3, 6 nebo 9 měsíců) a neurčitou s automatickým prodlužováním.

Pohodlné sjednání online

Rozhodnete-li se pojistit, jistě vás potěší, že nemusíte ztrácet čas na pobočce. Můžete si sjednat pojištění pilotů online třeba jen chvíli před plánovaným odletem. V případě platby kartou a splnění stanovených podmínek (odlet z letiště s řízeným provozem v jeho provozní době) bude pojištění platit okamžitě.


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložit komentář