Azet finance

Finanční magazín a rádce

DRFG Nadace a podpora finanční gramotnosti - AZET finance finanční magazín
Home Finance DRFG Nadace a podpora finanční gramotnosti
nadace

DRFG Nadace a podpora finanční gramotnosti

od AZETfinance

Nadace Davida Rusňáka od svého vzniku zaměřila činnost třemi hlavními směry: podporuje výuku finanční gramotnosti s yourchance, „festival smíření“ Meeting Brno a rozmanité církevní aktivity.

Zahájení nadační činnosti DRFG v Moravské galerii v Brně

Největší pozornosti se v roce 2016 dočkaly barevné deštníky, kterými Nadace na přelomu léta a podzimu zastřešila kus ulice České v Brně. Oslavy založení Nadace završilo na svátek Františka z Assisi 4. října setkání v Moravské galerii. Mezi hosty bylo vedle podnikatelů také několik set zástupců církví a občanského i veřejného sektoru. Inspirací pro Nadaci byl tzv. „Sharing“, platforma mezinárodní podnikatelské asociace Compagnia delle opere, která právě prostřednictvím Nadace DRFG do Česka vstoupila.

Nadace podporuje projekty Začni správně a Finanční gramotnost do škol

Největší míra podpory je směřována do obecně prospěšné společnosti yourchance, konkrétně do projektů Začni správně a Finanční gramotnost do škol. Smyslem projektu Začni správně je zajištění integračního procesu pro mladé dospělé, kteří opouštějí dětské domovy nebo pěstounskou péči, aby se postavili na vlastní nohy a mohli žít samostatný plnohodnotný život.

Projekt Finanční gramotnost do škol vytváří vzdělávací prostředí, které rozvíjí finanční gramotnost mladé generace. Jde o zavádění inovací do výuky na základních a středních školách. Rodičům a učitelům se v oblasti finanční gramotnosti dostává nástrojů, pomůcek a znalostí, aby mohli děti učit to, co budou v životě skutečně potřebovat.

Do Nadace DRFG přispívají také zaměstnanci investiční skupiny

Nadace DRFG  v prvním roce od svého založení obdržela dary na podporu své činnosti v celkové výši 4 588 723 Kč. Nejvýznamnějším přispěvatelem byla investiční skupina Davida Rusňáka a zaměstnanci celé investiční skupiny DRFG. Společně se společnosti DRFG a. s. podpořila Nadace různé projekty částkou 3 829 895 Kč.


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložit komentář