Azet finance

Finanční magazín a rádce

Pronájem bytu přes Airbnb: Vyplatí se? - AZET finance finanční magazín
Home Rady a tipy Pronájem bytu přes Airbnb: Vyplatí se?
pronájem bytu

Pronájem bytu přes Airbnb: Vyplatí se?

od AZETfinance

Krátkodobým pronájmům se daří nejen ve světě, ale prošlapávají si svou cestičku i u nás. Airbnb je oblíbenou platformou, která pronajímatelům nemovitostí pomáhá najít jejich hosty a hostům naopak nabízí užitečné recenze. Ale jak je to s financemi? Kolik si lze za krátkodobý pronájem říct a jaké jsou naopak náklady?

Profesionální správa je skvělým řešením, ale bude něco stát

Airbnb láká lidi na rychlý a snadný výdělek, ale je tomu opravdu tak? Výdělky z krátkodobého pronájmu bytu mohou být opravdu zajímavé, ale je třeba to celé dobře uchopit. U nás v Čechách je nejoblíbenějším cílem turistů Praha, dobře si vede také Český Krumlov a oblibu získávají i národní parky a jejich okolí.

Správný výběr nemovitosti je proto velice zásadní. Lidé také často očekávají až nereálné částky. Nepočítají například s tím, že nebudou mít vždy plně obsazeno, nebo že budou muset také plno financí investovat.

Pro začátek je dobré se držet při zemi a pronájem vnímat jen jako příjemný přivýdělek. Plnohodnotný měsíční plat určitě minimálně na začátku neočekávejte. A důležité je spočítat si i náklady. Aby pronájem dobře fungoval, je vhodné si zajistit profesionální správu bytu k pronájmu. To sice nebude stát moc, ale je třeba s tím počítat. Také počítejte s náklady na energie, internet a podobné záležitosti.

airbnb

Snažte se získat co nejlepší hodnocení

Jako podnikatel budete muset odvádět i sociální a zdravotní pojištění a také daně ze zisku. Platit nejspíš budete muset i lázeňské poplatky městu, i když to jsou relativně malé částky. Zapomínat by se na ně však nemělo.

Při časté kumulaci hostů je třeba zajistit také hygienické prostředky, čisté povlečení a tak dále, což představuje měsíčně nezanedbatelné částky. Kvalitní servis musí být, bez něj nebude dobré hodnocení a bez dobrého hodnocení ani výdělky. Snažte se proto hostům zajistit vše, co potřebují, včetně rad ohledně toho, kam se zajít podívat, kde se dobře najíst a podobně. Čistota a vstřícný přístup patří k těm nejvíce hodnoceným vlastnostem daného pronájmu.


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložit komentář