Azet finance

Finanční magazín a rádce

4 zaručené způsoby, jak zvýšit produktivitu zaměstnanců
Home Rady a tipy 4 zaručené způsoby, jak zvýšit produktivitu zaměstnanců
lidé

4 zaručené způsoby, jak zvýšit produktivitu zaměstnanců

od AZETfinance

Letošní rok byl pro většinu podnikatelů velmi náročný. Ten příští však může být mnohem lepší – inspirujte se následujícími tipy a pokuste se zvednout produktivitu zaměstnanců. Nebraňte se inovacím a posilujte pracovní morálku zaměstnanců – mějte na paměti, že právě motivace patří k nejdůležitějším faktorům, které ovlivňují celkový výkon pracovníků.

1. Ujasněte zaměstnancům jejich úkoly

Pokud ve firmě vázne komunikace, zaměstnanci mohou propadnout dojmu, že po nich vedení vyžaduje něco úplně jiného, než co mají ve skutečnosti dělat. Apelujte proto na management, aby personál jasně instruoval a byl otevřený jakékoliv diskuzi. Zaměstnanec si musí být jistý, že bude vyslyšen i v případě, že za nadřízeným přijde s negativní zprávou.

2. Automatizujte vše, co se automatizovat dá

Většina zaměstnanců ztrácí čas úkony, které by přitom vůbec dělat nemuseli. Typickým příkladem budiž IT administrátor, jenž tráví značnou část pracovní doby řízením uživatelských účtů. Správa identity přitom může být mnohem efektivnější a jednodušší – stačí využívat IdM systém. Stejně snadno lze zautomatizovat i jiné procesy v rámci všech agend, například pomocí CRM systému, ERP a dalších moderních nástrojů.

aplikace

3. Nedávejte si na čas se zpětnou vazbou

Okamžitý feedback je pro zaměstnance mnohem přínosnější než zpětná vazba na konci roku. Dávejte členům týmu odpovědi na důležité otázky ihned – svých cílů díky tomu dosáhnou mnohem rychleji a bez zbytečných komplikací.

4. Nepřehánějte to s kontrolou, raději motivujte

Dostatečně motivovaný zaměstnanec rozhodně nepotřebuje, aby ho nadřízený kontroloval na každém kroku. Mikromanagement je kontraproduktivní a většinou dotyčného znechutí. Nejlepší motivací je jistě adekvátní platové ohodnocení, nicméně pomáhají i jiné benefity – například kratší pracovní doba, stravenky či možnost částečného home office.


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložit komentář