Azet finance

Finanční magazín a rádce

Jak investovat do indexu S&P 500? Jde to jednoduše!
Home Finance Jak investovat do indexu S&P 500? Jde to jednoduše!
SP 500

Jak investovat do indexu S&P 500? Jde to jednoduše!

od AZETfinance

Existují hned tři různé způsoby, jak investovat do indexu S&P 500 – všechny z nich si představíme na následujících řádcích. Ještě před tím se však pozastavme nad tím, co je S&P 500 index vůbec zač. Jedná se o burzovní index, který je složený z pěti set společností s největší kapitalizací (ta musí přesahovat 6 miliard dolarů), jež jsou obchodovatelné na americké burze. Nechybí tedy samozřejmě takoví giganti jako Apple, Microsoft či Amazon. Nutno poznamenat i skutečnost, že akcie jsou v tomto indexu váženy dle tržní kapitalizace.

Investice pomocí CFD kontraktů

Jestliže hledáte investici v podobě krátkodobých spekulací na index SP500, poté je investice pomocí rozdílových smluv neboli CFD kontraktů skvělou volbou. Umožní vám totiž spekulativně sázet na růst, či naopak pokles hodnoty indexu. Hodnota rozdílové smlouvy vždy kopíruje všechny pohyby z grafu indexu S&P 500. Výhodou tohoto způsobu investice je i její jednoduchost a rozšířenost, neexistuje prakticky žádná obchodní platforma, jež by investici do S&P 500 nenabízela mezi svými finančními produkty.

Investice skrze ETF fondy

Pokud nechcete investovat do indexu S&P 500 napřímo, můžete si zakoupit akcie některého z ETF fondů, jenž má svém portfoliu některý z nástrojů navázaný na S&P 500 index. Tento způsob je ideální pro dlouhodobější investici. Jedná se též o skvělý způsob, jak diverzifikovat riziko, neboť spousta fondů má v portfoliu i další akciové indexy. Investicí prostřednictvím ETF fondů můžete kupříkladu snížit i finanční náročnost své investice – existují totiž fondy (např. SPY), které vám umožní nakoupit akcie z S&P 500 za zlomek jejich ceny.

S&P 500 index a investice do něj prostřednictvím futures

Pomineme-li možnost přímého nákupu všech akcií z S&P 500, což je nepraktická a časově náročná varianta, tak poslední možností, jak investovat do S&P 500 indexu jsou takzvané futures kontrakty. Jde o dohodu mezi dvěma stranami, kdy je domluvena částka, za níž bude možné v budoucnu aktivum vázané na index S&P 500 prodat. Jedná se tedy o pomyslný kompromis mezi dvěma zmíněnými variantami, neboť tato investice je vhodná jak pro krátkodobé spekulace, tak i dlouhodobé investování.


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložit komentář