Azet finance

Finanční magazín a rádce

Certifikáty ISO zvyšují vaše konkurenceschopnost a chrání vás i zákazníky - AZET finance finanční magazín
Home Rady a tipy Certifikáty ISO zvyšují vaše konkurenceschopnost a chrání vás i zákazníky
ISO

Certifikáty ISO zvyšují vaše konkurenceschopnost a chrání vás i zákazníky

od AZETfinance

Certifikáty ISO jsou poměrně dobře známé nejen mezi podnikateli, ale také mezi spotřebiteli. Jsou zárukou kvalitních produktů a služeb a často jsou předpokladem pro získání zakázky. Jak vám mohou pomoci při vašem podnikání a co jednotlivá označení znamenají?

Velmi důležitý je zejména certifikát ISO 9001, který dává konkurenci i spotřebitelům záruku, že vaše firma nabízí kvalitní výrobky či služby. Zavedený systém managementu jakosti je jistotou, o kterou dává smysl usilovat.

Hodí se i pro vás?

Zvolit ISO 9001 se hodí prakticky pro všechny společnosti a podniky a nezáleží na jejich typu, velikosti či zaměření. Klíčové je mít za cíl maximální spokojenost zákazníka a naplnění jeho požadavků. Díky tomu můžete získat skutečně věrné zákazníky, kteří se budou rádi vracet a budou ochotni dát vám velmi dobré reference, které přilákají další klientelu. Získání certifikace zahrnuje analýzu rizik, příležitostí a úsilí o pravidelné zlepšování, což logicky vede ke snížení počtu reklamací nebo vrácených výrobků. Díky tomu získáte také vyšší míru konkurenceschopnosti ve veřejných soutěžích a zakázkách.

Jaké existují další certifikace?

Podobných certifikátů je skutečně celá řada. Velmi oblíbený je také certifikát ISO 45001, který zaručuje, že je vaše společnost ve všech ohledech zaměřená na zajištění ochrany zdraví zaměstnanců a jejich bezpečnosti při práci. Zajišťuje také systém odborných školení, díky čemuž se významně eliminuje riziko úrazovosti nebo důsledků špatně vykonávaných činností.

Opět platí, že možnost získání této certifikace je určena široké škále organizací a nezáleží na tom, zda jste malá nebo velká firma a jak moc zaměstnanců máte. Jak získat ISO 45001? Klíčový je především zájem o provádění a dodržování zásad systému bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Z dlouhodobého hlediska tato norma představuje účinnou ochranu před potížemi vyplývajícími z nedostatečného dodržování zásad OBZP.


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložit komentář