Azet finance

Finanční magazín a rádce

Investice do bydlení, která vám poskytne dokonalý klid - AZET finance finanční magazín
Home Rady a tipy Investice do bydlení, která vám poskytne dokonalý klid

Investice do bydlení, která vám poskytne dokonalý klid

od AZETfinance

Některé investice do bydlení jsou malé, jiné větší. V každém případě můžete udělat pár nákupů v bytě i v domě, které vám nabídnou možnost nádherného ticha. Akustická izolace je velmi důležitá hlavně v případě, že máte hlučné sousedy a chcete mít doma klid. Dobrou zprávou je, že nemusíte vždy dělat velkou rekonstrukci. Poradíme vám, jak si užít doma příjemného ticha.

  • Soustřeďte se na okna a dveře

Těsnění otvorů u dveří a oken je naprostý základ. V opačném případě vám bude domů nejen táhnout, ale také se k vám domů dostane hodně zvuků z chody, od sousedů i z ulice. Nechte si okna zkontrolovat od odborníků a ujistěte se, že vám dveře dobře přiléhají u podlahy. U tohoto bodu byste měli začít.

  • Odhlučnění pomocí dekorací

Finančně nenáročnou možností je nákup prvků v interiéru, které vám budou sloužit jako izolace a zároveň budou vypadat krásně. Může se jednat o koberce, těžké závěsy, rolety nebo velké knihovny u zdi. Tímto způsobem získáte mnohem větší ticho, i když nebudete investovat do klasické zvukové izolace. Ta je ale nejlepší možností, kterou máte k dispozici.

  • Odhlučnění stěn a podlahy

Při stavbě nového domu nebo velké rekonstrukci si můžete zajistit intenzivní izolaci. Dobrým řešením je odhlučnění technických prostor u domů. Obecně můžete doma využít hned několik typů izolace, která vám poskytne dokonalé ticho. Neuslyšíte sousedy a oni neuslyší vás. Velmi důležitá je:

  • kročejová izolace – pod podlahou,
  • vzduchová izolace – stěny a strop.

Při vytvoření těchto typů budete potřebovat jeden zásadní prvek. Použít akustické desky je nejjednodušší a nejlevnější řešení vašeho problémy. Jestli budete dělat nové podlahy, můžete izolaci začlenit pod novou krytinu. Ušetříte tak sousedy před zbytečným dupáním. Vždy si ale nechte poradit od odborníků. Ti vám řeknou nejlépe, jaký produkt se skvěle hodí pro váš domov.

 

Zdroj obrázku: AnnaTamila / Shutterstock.com


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložit komentář