Azet finance

Finanční magazín a rádce

Refinancování a konsolidace – chytré snížení dluhů - AZET finance finanční magazín
Home Půjčky Refinancování a konsolidace – chytré snížení dluhů
refinancování úvěrů

Refinancování a konsolidace – chytré snížení dluhů

od AZETfinance

Nabrali jste si více úvěrů a nezbývají peníze na jejich splácení? Nečekejte na problémy a raději najděte schůdné řešení. Problematické splácení je věc mnoha Čechů, tak si z toho nic nedělejte. Vše záleží na rychlém a chytrém řešení. Někdy za to člověk ani nemůže. Je mu snížen plat, vyhodí ho z práce, onemocní, narodí se další člen rodiny, je to těžké.

Šetřete přímo na splátkách

Máte před sebou dvě možnosti, konsolidace úvěrů či refinancování jediného úvěru. Každý pojem značí něco jiného. Pakliže je měsíční splátka stávající půjčky vysoká, lze předat tento dluh jinému poskytovateli na refinancování. Uhradí celou částku minulému poskytovateli a dohodne se s vámi na nižších měsíčních splátkách. Tento jev se nejvíce používá u hypoték. Jedná se o to, že se hypotéka platí dlouhé roky, to nemůžeme s jistotou říci, že ji budeme schopni po celé ty roky pravidelně splácet. Rovněž je nemilé, že po uplynutí fixace může věřitel dokonce úrok zvýšit, a to není příjemná situace. Úvěr se refinancuje vždy na konci fixace. V tomto období je dobré hledat si výhodnější nabídku u jiného poskytovatele. Někdy stačí stávající bance pohrozit odchodem, třeba přijde s lepším návrhem.

Konsolidace úvěrů

Spojení několika úvěrů a půjček do jednoho, a to samozřejmě za cenu snížení úrokové sazby. Jen tak se splácení o poznání sníží. Pakliže máte více půjček najednou, nový poskytovatel je uhradí a dohodne se s vámi na nové a výhodnější měsíční splátce. Přemýšlejte, je lepší platit jednomu věřiteli než pěti. Konsolidace je hojně využívána u amerických hypoték i účelových hypotečních úvěrů. Konsolidace je určena také pro splátkový prodej, kontokorentní věr, kreditní karty, krátkodobé půjčky, půjčky zajištěné směnkou a na vyplacení dluhů, leasing a jiné varianty. V každém případě si dejte pozor na dobu splatnosti. Při zdlouhavé splácení si připlatíte někdy až jednou tolik, co jste si půjčili. Vždy si předem vše důkladně promyslete. Možností je v dnešní době mnoho.


Nechceš zde reklamu napořád jen za 120 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložit komentář